Dec 29

Agenţia aromână de informaţii HabAr

Catégorie : Habari/NewsEditeur @ 4:52 pm

Agentia aromâna de informatii HabAr este un organism colaborativ de stiri difuzat pe situl Tra Armanami (Association des Français aroumains) care functioneaza cu participarea corespondentilor benevoli din Republica Macedonia, Albania, Grecia, Bulgaria si România precum si din diaspora.

Informatiile trebuiesc verificate, complectate si precizate când e cazul. Ele trebuie sa fie cât mai succinte si neutre. Comentarile neinformative nu sunt aceptate. Opinile, luarile de pozitie partizane, pot fi citate cu conditia ca ele sa fie rezumate pe scurt de persoana care transmite informatia care nu poate fi aceeasi cu autorul opiniei, sau luarii de pozitie. Numele autorul corespondentei nu este comunicat public în cazul în care el sau ea nu o doreste din diverse motive profesionale sau personale. In schimb el este cunoscut de coordonatorul Agentiei. În acest caz, informatia e semnata de agentie cu mentiunea : « corespondenta speciala ». Când figureaza, numele corespondentului e acompaniat de acela al agentiei : « X pentru HabAr »

Informatiile transmise acopera domenii foarte diferite : initiative asociative, evenimente culturale legate direct sau indirect de aromâni, noi publicatii, evenimente sociale, politice din Balcani sau din lume care pot impacta sub o forma sau alta lumea aromâna.

Numarul corespondentilor nu este limitat. Oricine poate sa devina autorul unei informatii cu conditia ca aceasta sa poata fi verificata, si ca autorul sa fie în legatura directa cu redactia agentiei.

Bineînteles, « benevoli » nu înseamna automat « amatori », « neprofesionisti ». Altcum spus, mai ales persoanele cu o anumita experienta în jurnalism si care lucreaza în acest domeniu care sunt de acord sa colaboreze gratuit pentru HabAr sunt binevenite. Prezenta lor este de altfel indispensabila pentru activitatea HabAr-ului.

Numele autorul corespondentei nu este comunicat public în cazul în care el sau ea nu o doreste din diverse motive profesionale sau personale. In schimb el este cunoscut de coordonatorul Agentiei. În acest caz, informatia e semnata de agentia HabAr. Când figureaza, numele corespondentului e acompaniat de acela al agentiei : « X pentru HabAr »

 

 

 

Laisser une réponse